We brengen wereldwijd ambitieuze spelers samen om een nieuwe procesindustrie te creëren die de energietransitie in Rotterdam realiseert. Sluit je aan!

Ons doel is…

Het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologieën op het gebied van industriële elektrificatie in de waardeketens van het industriecluster Rotterdam-Moerdijk. Dit doen we door het bieden van unieke kennis, ondersteuning en technische faciliteiten om innovatieve technologieën marktrijp te maken.

Wie kan deelnemen?

 • Industriële eindgebruikers
  Verken de strategische kansen en realisatie van projecten gericht op proces- en ketenintegratie, in samenwerking met relevante ketenpartners. Neem deel aan gezamenlijke onderzoeken en projecten die de toekomst van dit cluster en uw klanten bepalen, die helpen bij de implementatie van de benodigde technologie.
 • Innovatieve technologieleveranciers
  Maak deel uit van een betrokken en kennisrijk netwerk met faciliteiten voor pilot en demonstratie van uw technologie in een relevante industriële omgeving gericht op ketensamenwerking en integratie.

Wat doet het fieldlab?

Bekijk de toekomst van het fieldlab:

Founding partners

Het Fieldlab Industriële Elektrificatie is een gezamenlijk initiatief van:

 • Deltalinqs
 • FME
 • Havenbedrijf Rotterdam
 • InnovationQuarter
 • TNO

Sluit je aan!

Beoogde partners van het Fieldlab Industriële Elektrificatie zijn bedrijven en organisaties die belang hebben bij verduurzaming van de procesindustrie. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: eindgebruikers die hun processen (gedeeltelijk) willen elektrificeren, energiebedrijven die nieuwe diensten willen testen, technologiebedrijven die hun innovatie in de praktijk of anderszins willen demonstreren. Als partner bied je technische, inhoudelijke, administratieve en / of financiële ondersteuning.

Het fieldlab is medemogelijk gemaakt door de Europese EFRO-subsidie en financiële steun van het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de Gemeente Rotterdam.

Geïnteresseerd in een actieve rol binnen het fieldlab? Vul dan onderstaand formulier in.